KERSTADMINISTRATIE

17 december 2020

Het is kersttijd. Ja, de lichtjes hangen in de straten. De kerstboom staat er, versierd of onversierd. Alhoewel? Is dat mogelijk een onversierde kerstboom? Bij Jamie van Camp houden we van Kerst! Kerst met de grote K. Heel even doen we alsof Corona niet bestaat en we met z’n allen kerst mogen vieren. Want waar zijn wij goed in? Juist! Administratie!

Wat heeft dat nu te maken met kerst? Ja, denk daar maar eens over na. Zo een woord als administratie is natuurlijk heel algemeen. Het behelst zoveel dingen dat je het bijna niet kan opsommen. Maar goed, ik schets een voorbeeld.

Een kleine twee weken voor de feestdagen, begint het bijna bij iedereen wat te kriebelen. Je hoort kerstliedjes op de radio waar je van houdt of waar je een ongelofelijke, gruwelijke hekel aan hebt. Kerstliedjes zijn zwart-wit, punt. Er bestaat geen middenweg. Maar we wijken af.

Op kerstavond heb je ongeveer 8 mensen uitgenodigd voor het kerstdiner. Ja, we doen nog steeds alsof Corona niet bestaat. In dat gezelschap zit je schoonmoeder die nogal veeleisend is, een schoonvader die te veel drinkt en nog een hoop andere mensen waar je eigenlijk, heel eerlijk, niet op zit te wachten. Je eigen familie nodig je een andere keer want dat botst met die schoonfamilie. Omdat je partner zo blij is dat het diner eindelijk bij jullie thuis wordt gehouden, gaat hij of zij er helemaal in op. YAY! ( of niet zo Yay, dat kan ook)

Hoe zorg jij er nu voor dat je dikke punten scoort bij de schoonfamilie? Ja? Weet je het? Als alles op rolletjes loopt. Glimlach, lekker warm, juiste cadeautjes, lekker eten, veel drank ( je schoonvader, remember?) en dat het lijkt alsof het allemaal geen moeite was. Juist ja,….Het organiseren van een kerstdiner is eigenlijk pure eventmanagement. Het is een event op zich en waar zijn wij goed in bij Jamie van Camp? Organiseren van events!

Hoe pak je dit aan? Door je administratie op voorhand helemaal in orde te hebben! Ja, je hoort het goed. Hieronder enkele kerstadministratietips van Jamie:

- planning! Schrijf op wat je wanneer gaat doen. Begin twee weken van tevoren. Say what? Ja, 2 weken!

- bel/app/mail leveranciers van producten, diensten of verkooppunten.

- Zorg dat je boekhouding klopt want kerstdiners kosten geld, veel geld. Misschien kun je ook wel het een of ander als onkosten inbrengen. Dus? Overal facturen vragen.

- Zorg dat je je softwarebeheer in orde hebt. Welke kreeft heb je waar gekocht en hoe kan je dat in godsnaam inbrengen als onkosten. Denk, denk!

- Maak tijdens het diner veel foto’s, het liefst zonder je schoonvader maar als het dan echt niet kan…filtertje!

- Zet achteraf al je foto’s op je sociale media zodat iedereen kan zien hoe goed je het hebt gedaan. Dat zwetende voorhoofd hoef je niet te delen… .

- Bekijk achteraf ook even je personeelsadministratie. Wie heb je wat betaald om wat te doen? Je hebt je nonkel omgekocht zodat hij geen ruzie zou maken met je schoonvader. Jouw schoonzus heb je beloofd om op haar kinderen te passen als ze geen vervelende opmerkingen over jullie kerstboom zou maken en je schoonmoeder heb je gepaaid met de nieuwste geur van Lancôme. Dus houd je administratie hierover bij. Stel dat één van hen ooit met een kerstcadeau van onder de 50 euro aankomt, weet je wat je moet doen. Houd dus de bonnetjes van de cadeautjes bij je. Ze komen, net als in gewone administratie, altijd van pas.

Houd dus een soort van ouderwets kasboek bij waarin je schrijft welk cadeautje je van wie hebt gehad zodat jij bij een volgende kerst dezelfde onzin terug kan geven. Nog beter: bewaar dat flutcadeau en geef het drie jaar later terug aan diegene. Wedden dat ze het niet doorhebben?

Dus Kerst = administratie

Dat mag nu wel duidelijk zijn.

Fijne feestdagen voor iedereen hier bij Jamie Van Camp en laat alstublieft even weten of onze administratietips geholpen hebben voor jullie fantastisch, georganiseerd kerstdiner.

Nee, wij organiseren jouw kerstdiner niet… .

Santé!


Maak kennis met onze Kerstactie

31 augustus 2021

Administratieve fouten

Eigenlijk is je administratie uit handen geven het eerste wat je zou moeten doen omdat je zo een hoop geld bespaart EN je zo fouten kan voorkomen. Veelal fouten die je op het eind een pak geld kunnen kosten juist omdat je wilt besparen op het uitbesteden van je administratie.

2 augustus 2021

Graduaat Accounting Administration

Het komt er dus op neer dat ik straks zo allround ga zijn dat ik eigenlijk je onderneming of business helemaal kan overnemen. Hoef jij alleen nog maar te doen waar jij goed in bent.

5 juli 2021

Technische zaken

Onlangs rondde ik mijn opleiding voor technisch virtueel assistent af. Dit om jullie een nog betere en uitgebreidere service te kunnen bieden. Wij bij Advies & Administratiekantoor Van Camp houden van complete zaken. Daar horen dus ook technische zaken bij.

15 juni 2021

Van dierenartsassistent naar ondernemer

Zorgzaamheid zit in mijn bloed, het hoort bij mij. Of het nu voor een huisdier is of voor jouw administratie, het blijft allebei ‘zorgen voor”. Welkom bij Jamie van Camp-administratie: de allround ontzorger!

1 mei 2021

WEBHOSTING

Technisch Virtueel Assistent. Dat ben ik ondertussen. Of beter: Ik ken ondertussen veel trucjes van een hoop online tools. Daarbij leerde ik ook over webhosting en webdesign. Voornamelijk leerde ik over welke hostingbedrijven goed waren en welke niet.

5 april 2021

Technisch Virtueel Assistent

Naar school. Again. Je had het nooit verwacht maar daar ga je weer. Zit je daar op de schoolbanken. In mijn geval, virtuele schoolbank. Want, of we het nu willen of niet, het is nog steeds Coronatijd. Mocht je deze blog pas over 27 jaar lezen: Google het maar ‘corona’ krijg je een heleboel ellende te zien.

15 maart 2021

Agendabeheer

Iedereen heeft een agenda. Iedereen houdt afspraken bij. Wij, bij Jamie van Camp hebben dus ook een agenda. Wij zijn het soort administratiekantoor die dit digitaal doet.

2 maart 2021

Medisch secretariaat

Sinds kort biedt Jamie van Camp-administratie ondersteuning aan voor ondernemers die een praktijk hebben. Dat kan gaan van tandartsen tot huisartsen of zelfs complete beautycenters. Onze mensen zijn hiervoor opgeleid en geloven in hospitality.

14 februari 2021

FOUTE FACTUREN

Wil jij ook jouw facturen netjes ingeboekt van groot naar klein ? Dan moet je Jamie van Camp mét beroepsgeheim zijn!

1 februari 2021

Vacature

Voel jij je geroepen om onze nieuwe salesmanager te worden waarbij je verantwoordelijk bent voor je eigen prospecten? Solliciteer dan nu onmiddellijk! We zitten op je te wachten.

14 januari 2021

TELEFOONPERMANENTIE

Want bij administratie komt veel meer kijken dan je werkelijk denkt. Boekhouding en cijfermatig bruto versus netto berekenen, is het meest bekende stuk van administratie bij het grote publiek. Maar het verzorgen van goede, vlotte en voornamelijk gastvriendelijke telefoongesprekken hoort daar ook bij.

1 januari 2021

Nieuwjaarsvoornemens

Hoe zit het met jouw voornemens? Heb je nog iets speciaals in gedachten? ADMINISTRATIE Juist, dat ga jij aanpakken in 2021! Waarom? Omdat dit je veel geld uitspaart als het in orde is. Omdat als alles netjes gefactureerd is je daar een blij gevoel van krijgt. Je wordt nog blijer als je de te ontvangen bedragen op je rekening ziet staan. Dus, een happy ondernemer valt en staat met de administratie!

14 december 2020

Administratie? Administratie!

Waarom heeft iedereen zo een hekel aan administratie? Het levert toch een hoop voordelen op?

7 december 2020

Kerstactie

Ik wil graag bedrijven in deze moeilijke tijd helpen. Daarom start ik vandaag met een Kerstactie!

3 november 2020

We gaan terug in lockdown

Elke onderneming moet telewerk invoeren waar mogelijk. Dat werd bepaald in de maatregelen die de federale overheid afkondigde op 30 oktober. Niet - essentiële verplaatsingen blijven wel toegelaten, behalve tijdens de avonklok.

27 oktober 2020

Voordelen van een freelance administratieve hulp

Bezorgt het papierwerk van uw eenmanszaak of kmo slapeloze nachten? Hebt u niet de energie om u lange dag nog aan uw offertes te zetten? Loopt u weleens inkomsten mis doordat u toekomt aan de opvolging van facturen?

27 oktober 2020

Coronamaatregelen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, neemt ons land verschillende maatregelen. Ze hebben een impact op tal van sectoren en ondernemingen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x